Waarom doe ik wat ik doe?

Ben je ook altijd nieuwsgierig naar de persoon waarmee je zaken doet of waaraan je iets koopt? Vroeger tijdens mijn kindertijd keek ik altijd op naar vertegenwoordigers die in een strak pak rond me liepen. Ik dacht altijd dat deze mensen niet echt waren. Maar deze mening was natuurlijk compleet verkeerd. Daarom vind ik het belangrijk om je even kennis te laten maken met de echte Dieter.

Wie is de man achter Computerhulp@Home?

Ik ben Dieter Vanderplancke, een sportieve man die naast zijn computer ook graag de natuur opzoekt.

In de natuur kan ik helemaal tot mezelf komen. ?


Kan je me even eens niet bereiken, dan is er heel veel kans dat ik even op pad ben voor een wandeling of dat ik een toerke met de mountainbike aan het doen ben. ?


Deze manieren van ontspanning zijn zo belangrijk voor mij. Het zorgt ervoor dat ik daarna terug 100% gefocust kan mensen begeleiden in de digitale wereld. 


Daarnaast kan ik genieten als vader van 2 leuke tieners. Ik ben ze heel dankbaar dat ze altijd 100% achter mijn beslissingen staan en me hierin steunen. ?


Hoe ben je op het idee gekomen om eigen zaak te starten?


Alles begon eigenlijk in 2014. Toen moest ik noodgedwongen mijn job in loondienst vaarwel zeggen. Tijdens deze moeilijke periode in mijn leven ging ik op zoek naar mijn echte waarden, de waarden die ervoor zorgen dat ik kan stralen.


Ik begon allerlei dingen op te schrijven en al vlug constateerde ik dat ik een droom had om mensen de helpen op gebied van computers en smartphone.


Ik vond het super om voor mensen een handleiding te schrijven of hen de weg te tonen in de digitale wereld. Het gaf me altijd een super gevoel en voldoening. 


Langer uitstellen, was geen optie. Dus in september 2014 werd Computerhulp@Home geboren. Ook al drong het nog niet helemaal door, ik had mijn eigen zaak!


Van bijberoep naar hoofdberoep


In 2014 startte ik in bijberoep. Ik wou de zakelijk wereld rustig, stap voor stap, gaan verkennen. Zo begon ik met een gratis website via Google, maakte ik mijn eigen flyer en ging die zelf in de brievenbussen deponeren. 


De jaren erna ging het altijd maar beter en beter. Er kwamen heel mooie projecten op mijn pad en leerde ik heel wat leuke mensen kennen. Mensen, die stonden te springen, om iets bij te leren of om hulp te krijgen. 


Ik werd gelukkig als ik zag hoe mensen, aan de hand van mijn uitleg, aan de slag gingen. Ik moest hiermee iets gaan doen. En zo ging ik informeren om avondlessen voor volwassenen te geven. 


Kort daarna stond ik 3 avonden per week uitleg te geven over hoe je efficiënt met een computer en smartphone werkt. Ook was iedere groep anders, ik wou die mensen hun doel laten behalen. 


In de loop der jaren groeide mijn klantenbestand en begonnen mijn dagen wat krap te worden. Dit was natuurlijk te wijten omdat ik constant pendelde tussen twee jobs.


Om dit probleem op te lossen, hakte ik eind 2020 de knoop door om begin 2021 fulltime als ondernemer door het leven te gaan. Ook al was het spannend om mijn stukje zekerheid, uit mijn job in loondienst, op te geven. Maar ik wou nog meer mensen begeleiden en helpen in de digitale wereld.


Het is mijn missie om mensen te begeleiden in de digitale wereld. 


Van heel veel mensen hoor ik dat ze niet meer meekunnen of dat ze aan hun lot worden overgelaten. Dit is zo'n zonde! ?


Hoe zie je het verdere verloop?


Ik ben niet iemand die heel veel plannen maakt voor de toekomst. Er is helaas niemand die de exacte toekomst kan voorspellen. Ik laat me liever verrassen met de dingen die op mijn pad komen. 


Er wordt constant verder gewerkt aan nieuwe cursussen en workshops. Ik hoop om deze terug offline te kunnen geven. Want dit zorgt toch voor een heel andere ervaring.


Maar aan de andere kant zijn er ook mensen die liever zelfstandig iets bijleren. Om ook die mensen iets te kunnen aanbieden, bouwde ik een eigen online leerplatform "De digitale ontdekkingstocht". Alle informatie hierover kan je vinden op de website. 


Kortom, de komende tijd zal het online gecombineerd worden met het offline. Zolang ik iedere dag kan doen wat ik graag doe, hoor je me niet klagen. 


Terug naar de blogpagina