3 tips om buiten te werken

Even je mails lezen en beantwoorden in het lentezonnetje is echt een aanrader. Vol enthousiasme neem je plaats achter je laptop en dan pas besef je dat jouw laptopscherm moeilijk leesbaar is. Dit komt natuurlijk door het felle zonlicht. Hieronder laat ik je kennismaken met 3 tips die ervoor zorgen dat je zonder frustraties buiten kan werken. ?

Tip 1: Vermijd direct zonlicht

Draai jouw laptop altijd van de zon weg. Hoe minder zonlicht er op je scherm binnenkomt, hoe beter alles leesbaar blijft.

 

Tip 2: Pas de helderheid aan

 

Plaats de helderheid van jouw laptopscherm op het maximum. Dit is natuurlijk niet energiezuinig, maar het draagt zeker bij tot het leesbaar maken van alles op jouw scherm. 
Natuurlijk kan je dit wat gaan terugschroeven door onder een parasol te werken of te kiezen voor een schaduwplaatsje. 

Tip 3: Genoeg afkoelen

 

Het is helemaal niet verstandig om uren met jouw laptop in de felle zon te werken. Bij erg warme temperaturen heeft je laptop meer moeite om af te koelen. Een overhitte computer zal sowieso minder goed presteren. Daarnaast is felle zon ook geen ideale match met de batterij van jouw toestel. 

 

Conclusie: indien je kiest voor het ideale plaatsje buiten en ervoor zorgt dat je af en toe een pauze inlast voor zowel jezelf als voor jouw laptop, dan is buitenwerken gewoon fantastisch.

 

Terug naar de blogpagina